“Μπορώ να σχολιάζω το σώμα κάποιου;”

Μπορεί φέτος να μην πας σε μεγάλα οικογενειακά τραπέζια και ρεβεγιόν λόγω των συνθηκών που βιώνουμε, αλλά μπορεί να τα φέρει έτσι η τύχη και να μην καταφέρεις να αποφύγεις τη θεία που θα σου τσιμπήσει το μάγουλο και θα σου πει «πήρες λίγο εε;» ή το θείο που θα σου πει «καλά πώς αδυνάτισες; Πετσί και κόκαλο έγινες». Μπορεί ακόμα, να είσαι εσύ εκείνος που θα πει «Μπράβο!! Αδυνάτισες είσαι μια κούκλα!!»

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να θυμάσαι ότι το να σχολιάζουμε το σώμα των άλλων δεν είναι καθόλου δική μας δουλειά!

Το αν κάποιος πάχυνε το ξέρει πολύ καλά ο ίδιος, μπορεί να το έχει δει στη ζυγαριά του, στα ρούχα του, στο πρόσωπο του! Μπορεί να είναι πολύ χαρούμενος για αυτό ή μπορεί να νιώθει μεγάλο στρες και άγχος. Δεν χρειάζεται εσένα για να τον ενημερώσεις όσο καλή και να είναι η πρόθεση σου! Ούτε θα αποδείξεις έτσι το πόσο νοιάζεσαι για  εκείνον! Υπάρχουν τόσοι άλλοι τρόποι να το δείξεις πέρα από το να σχολιάσεις τα μάγουλα του!!

Αντίστοιχα, όταν κάποιος έχει αδυνατίσει δε χρειάζεται να του θυμίσεις ότι είναι όμορφος ή επιτυχημένος μόνο αδύνατος! Επίσης μπορεί αυτή η απώλεια κιλών να είναι αποτέλεσμα μιας προσωπικής κρίσης που περνά! Είτε κάποια σοβαρή νόσος ή διατροφική διαταραχή. Μπορεί λοιπόν αυτή σου η «φιλοφρόνηση» να του δημιουργήσει ένα καταρράκτη αρνητικών συναισθημάτων.

Αν λοιπόν, δεν σκοπεύεις να ενημερώσεις τον άλλο για λίγο μαρούλι στο δόντια του ή κραγιόν που ξέφυγε από το περίγραμμα… καλύτερα ΑΣΤΟ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *