Τα Dos & Don’ts της Διατροφής

Όταν έχεις απορίες σχετικά με τη διατροφή σου υπάρχουν κάποια βήματα που καλό είναι να ακολουθήσεις και κάποια άλλα που θα πρέπει να σίγουρα να αποφύγεις!

Ζήτα βοήθεια από έναν εξειδικευμένο διαιτολόγο!

ειδικά αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα υγείας είναι ο μόνος που μπορεί να σε καθοδηγήσει με ασφάλεια και συνέπεια!! Απέφυγε να ψάξει δίαιτες online, από ψευτο-ειδικούς και “διάσημους”. Στερούνται επιστημονικότατας, και σίγουρα τους λείπει η εξατομίκευση!

Φάε από όλα!

μην αποκλείεις ολόκληρες διατροφικές ομάδες επειδή έχεις ακούσει ότι παχαίνουν, κάνουν κατακράτηση κτλ. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όλα αυτά δεν είναι τίποτα παραπάνω από διατροφικούς μύθους, που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αποκλείοντας ολόκληρες ομάδες τροφίμων το μόνο που καταφέρνεις είναι να στερείς από τον εαυτό σου πολύτιμα θρεπτικά συστατικά αλλά και την ποικιλία τροφών και γεύσεων. Επιπλέον, ο άκριτος αποκλεισμός τροφών μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες ακόμα και στην ψυχική σου υγεία, οδηγώντας στην εμφάνιση διατροφικών διαταραχών.

Βρες την άσκηση που σου ταιριάζει και κινήσου όσο περισσότερο μπορείς!!

δε χρειάζεται να είναι κάτι πολύ έντονο ή να έχεις ακριβό αθλητικό εξοπλισμό! θα πρέπει σίγουρα να είναι κάτι που σε γεμίζει χαρά και σε ευχαριστεί! αυτό μπορεί να είναι ένα μισάωρο περπάτημα ή 40 λεπτά τρεξίματος, 1 συνεδρία πιλάτες ή μερικά βάρη! διάλεξε αυτό που σε βοηθάει και βάλτο στο καθημερινό σου πρόγραμμα τουλάχιστον,3 φορές την εβδομάδα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *