Αρτηριακή Πίεση: 6 συμβουλές για να τη μειώσης

H αυξημένη αρτηριακή πίεση αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές νόσους, εγκεφαλικά επεισόδια και νεφρολογικές παθήσεις. Παρόλα αυτά είναι μια πάθηση που συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε και μάλιστα μπορεί να παραμένει αδιάγνωστη για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού συχνά δεν υπάρχουν ξεκάθαρα συμπτώματα. Είναι λοιπόν σημαντικό να ελέγχουμε τακτικά την αρτηριακή μας πίεση. Διάβασε στη συνέχεια 6 συμβουλέςRead more ⟶

Φυλλικό οξύ. Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

To φυλλικό οξύ είναι μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Το σώμα μας το χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει νέα κύτταρα. Σκέψου το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια σου- και άλλα πολλά σημεία του σώματος σου-  φτιάχνουν καθημερινά καινούργια κύτταρα. Επιπλέον, συμμετέχει στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων, και είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική λειτουργία  τόσο αυτών όσο καιRead more ⟶

Εύκολες συνταγές: Smmothie φράουλας με σπόρους chia

Υλικά: 3/4 φλιτζ αποβουτυρωμένο γάλα ή γάλα αμυγδάλου 4 κγ σπόροι chia 1 φλιτζ φρέσκιες φράουλες 1 κγ μαρμελάδα φράουλα 2 κγ ξύσμα πορτοκαλιού 1/2 κγ ψιλοκομμένο φρέσκο ginger 1/2 κγ εκχύλισμα βανίλιας Εκτέλεση: Τοποθετούμε το γάλα και τους σπόρους chia στο μπλέντερ. Προσθέτουμε τις φράουλες, τη μαρμελάδα φράουλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ginger καιRead more ⟶

Βιταμίνη D, Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις

ΒΙΤΑΜΙΝΗ D Η βιταμίνη D είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη που κατέχει σημαντικό ρόλο στον μεταβολισμό των οστών, μέσω της ρύθμισης της συγκέντρωσης του ασβεστίου και του φωσφόρου. Υπάρχουν δύο κύριες πηγές βιταμίνης D για τον άνθρωπο: η ενδογενής σύνθεσή της από το δέρμα και η πρόσληψή της από τις τροφές. Η χοληκαλσιφερόλη (βιταμίνη D3) παράγεται απόRead more ⟶

Οδηγίες για την ασφαλή επανεκκίνηση της λειτουργίας των διαιτολογικών γραφείων

Σιγά σιγά και με πολλή προσοχή τα διαιτολογικά γραφεία αρχίζουν να επαναλειτουργούν. Για να γίνει αυτό με τρόπο ασφαλή και ομαλό, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων-Διατροφολόγων προτείνει τα παρακάτω μέτρα: Τήρηση κανόνων υγιεινής Τακτικό και σχολαστικό πλύσιμο χεριών ή/ και χρήση αντισηπτικού (υγρό, gel ή μαντηλάκια) κατά την είσοδο του ασθενούς/ πελάτη στο χώρο του διαιτολογικού γραφείου. ΝαRead more ⟶