Αδαμαντία Πράπα
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Είμαι η Αδαμαντία Πράπα, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, απόφοιτος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2016 απέκτησα τον Μεταπτυχιακό μου Δίπλωμα στην Κλινική Διατροφή (MSc). Από τότε ασκώ το επάγγελμα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου αναλαμβάνοντας περιστατικά διαχείρισης βάρους καθώς και τη διατροφική αντιμετώπιση και υποστήριξη ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, νοσήματα του γαστρεντερικού (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κοιλιοκάκη, κ.α.), αυτοάνοσα νοσήματα, διατροφικές διαταραχές και ογκολογικούς ασθενείς.

Το πεδίο ενδιαφέροντος αλλά και εξειδίκευσης μου είναι αυτό των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής: υπερφαγία, βουλιμία, ανορεξία κλ. Έχω παρακολουθήσει το διετές σεμινάριο με τίτλο “Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία Διαταραχή Λήψης Τροφής” υπό την αιγίδα της Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, του ΕΚΠΑ του Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Στα πλαίσια αυτής της εξειδίκευσης απέκτησα το θεωρητικό υπόβαθρο που μου επιτρέπει να συμμετέχω ενεργά και να υποστηρίζω με την κατάλληλη Διατροφική Συμβουλευτική θεραπευτικές ομάδες, τις οποίες απαρτίζουν εξειδικευμένοι ψυχίατροι και ψυχολόγοι. Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να συμμετάσχω στη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από τις διαταραχές υπό την επίβλεψη της Μονάδας ΔΠΤ της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, του ΕΚΠΑ του Αιγινήτειο Νοσοκομείο, συνεργασία που συνεχίζεται έως και σήμερα. Επιπρόσθετα, έχω επεκτείνει τη συνεργασία μου με ιδιώτες ψυχολόγους που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση των ΔΠΤ.

Επιπλέον εξειδικεύομαι στη διατροφική αντιμετώπιση παθήσεων του γαστρεντερικού σωλήνα καθώς και νόσων του ήπατος (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, λιπώδης διήθηση του ήπατος, ηπατική κίρρωση, κτλ). Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής μου διατριβής συμμετείχα στα εξωτερικά ηπατολογικά ιατρεία του Ιπποκράτειου και Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, όπου και απέκτησα πολύτιμη εμπειρία στη διατροφική αντιμετώπιση και υποστήριξη των ασθενών αυτών. Σήμερα συνεργάζομαι με εξειδικευμένους ιατρούς γαστρεντερολόγους, με τους οποίους από κοινού παρέχουμε ολιστική φροντίδα και θεραπεία στους ασθενείς μας.

Στο παρελθόν, εργάστηκα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ως ερευνήτρια στην ομάδα Health Promotion & Nutrition Counseling Research Group με επικεφαλής τον διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητή και καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Μανιό. Στα πλαίσια αυτής της σημαντικής συνεργασίας ασχολήθηκα μεταξύ άλλων με τη διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών που επηρεάζουν την εμφάνιση παραγόντων καρδιοαγγειακού κινδύνου, όπως αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία κα σε ευάλωτες οικογένειες στην Ελλάδα και την Ευρώπη (ευρωπαϊκή μελέτη Feel4Diabetes).

‌Τέλος, διετέλεσα εξωτερικός συνεργάτης-διαιτολόγος της ΜΚΟ Ινστιτούτο Prolepsis. Το Ινστιτούτο Prolepsis ειδικεύεται στη διεξαγωγή πρωτότυπης έρευνας στον ευρύτερο χώρο της Δημόσιας Υγείας και σε τομείς όπως η επιδημιολογία, η περιβαλλοντική υγεία, η εργασιακή ιατρική, η προληπτική ιατρική, η διατροφολογία και άλλους.
Ελάτε να γνωριστούμε
Κλείστε εύκολα ραντεβού την ημέρα και την ώρα που σας εξυπηρετεί!
Βρείτε εύκολα οδηγίες για το γραφείο μας! Καλέστε μας και κλείστε ραντεβού
Στο Nutrihive χρησιμοποιούμε Cookies!
Χρησιμοποιούμε cookies, για να σου προσφέρουμε προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης.
Κάνε «κλικ» στο κουμπί «Αποδοχή όλων» και βοήθησέ μας να δημιουργήσουμε μια καλύτερη εμπειρία για σένα. Εναλλακτικά κλίκαρε στις ρυθμίσεις και επέλεξε αυτά που θες!


Στο Nutrihive χρησιμοποιούμε Cookies!
Ρυθμίσεις Cookies
Επέλεξε τα cookies που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε καλύτερη την εμπειρία σου.
Απαραίτητα cookies
Τα απαραίτητα cookies επιτρέπουν την εκτέλεση βασικών λειτουργιών του site. Δεν υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιηθούν. Χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή των στοιχείων σε φόρμες επικοινωνίας.
Analytics cookies
Disabled
Τα analytics cookies συλλέγουν πληροφορίες που μας βοηθούν να κατανοήσουμε τον τρόπο χρήσης του website από τους χρήστες.
Cookies προώθηση
Disabled
Τα cookies προώθησης παρέχουν σε τρίτες εταιρείες πληροφορίες οι οποίες σερβίρουν διαφημίσεις πιο σχετικές με τα ενδιαφέροντα του χρήστη.