Βιογραφικό


Αδαμαντία Πράπα

 Kαλώς ήρθατε στο Διαιτολόγικο Κέντρο Νutrihive

‌ ‌Είμαι η Αδαμαντία Πράπα, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, απόφοιτος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών. 

‌Το 2016 απέκτησα τον Μεταπτυχιακό μου Δίπλωμα στην Κλινική Διατροφή (MSc). Από τότε ασκώ το επάγγελμα του Διαιτολόγου-Διατροφολόγου αναλαμβάνοντας περιστατικά απώλειας & διαχείρισης βάρους καθώς και τη διατροφική αντιμετώπιση και υποστήριξη ασθενών με σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα, νοσήματα του γαστρεντερικού (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, κοιλιοκάκη, κ.α.), αυτοάνοσα νοσήματα, διατροφικές διαταραχές και ογκολογικούς ασθενείς.

Εξειδικεύομαι στη διατροφική αντιμετώπιση παθήσεων του γαστρεντερικού σωλήνα καθώς και νόσων του ήπατος (σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, λιπώδης διήθηση του ήπατος, ηπατική κίρρωση, κτλ). Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής μου διατριβής συμμετείχα στα εξωτερικά ηπατολογικά ιατρεία του Ιπποκράτειου και Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, όπου και απέκτησα πολύτιμη εμπειρία στη διατροφική αντιμετώπιση και υποστήριξη των ασθενών αυτών. Σήμερα συνεργάζομαι με εξειδικευμένους ιατρούς γαστρεντερολόγους, με τους οποίους από κοινού παρέχουμε ολιστική φροντίδα και θεραπεία στους ασθενείς μας. ‌ ‌

Ένα άλλο πεδίο ιδιαίτερου επαγγελματικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος για μένα είναι αυτό των Διαταραχών Λήψης Τροφής πχ ψυογενής ανερεξία, βουλιμία, υπερφαγία κτλ. Από το 2020 έως και σήμερα παρακολουθώ το διετές σεμινάριο της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας της Συμπεριφοράς, με τίτλο “Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία Διαταραχή Λήψης Τροφής”. Στα πλαίσια αυτής της εξειδίκευσης έχω αποκτήσει το θεωρητικό υπόβαθρο που μου επιτρέπει να συμμετέχω ενεργά και να υποστηρίζω με την κατάλληλη Διατροφική Συμβουλευτική θεραπευτικές ομάδες, τις οποίες απαρτίζουν εξειδικευμένοι ψυχίατροι ή/και ψυχολόγοι. Επιπλέον εδώ και ένα χρόνο, στα πλαίσια της εξειδίκευσης αυτής συμμετέχω στη θεραπεία ατόμων που πάσχουν από τις διαταραχές υπό την αιγίδα και επίβλεψη της Μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής, της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής, του ΕΚΠΑ στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. ‌

Στο παρελθόν, εργάστηκα στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ως ερευνήτρια στην ομάδα Health Promotion & Nutrition Counseling Research Group με επικεφαλής τον διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητή και καθηγητή του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κ. Ιωάννη Μανιό. Στα πλαίσια αυτής της σημαντικής συνεργασίας ασχολήθηκα μεταξύ άλλων με τη διερεύνηση των διατροφικών συνηθειών που επηρεάζουν την εμφάνιση παραγόντων καρδιοαγγειακού κινδύνου, όπως αρτηριακή υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης, παχυσαρκία κα σε ευάλωτες οικογένειες στην Ελλάδα και την Ευρώπη (ευρωπαϊκή μελέτη Feel4Diabetes). 

Τέλος, αποτέλεσα εξωτερικός συνεργάτης-διαιτολόγος της ΜΚΟ Ινστιτούτο ProlepsisΤο Ινστιτούτο Prolepsis ειδικεύεται στη διεξαγωγή πρωτότυπης έρευνας στον ευρύτερο χώρο της Δημόσιας Υγείας και σε τομείς όπως η επιδημιολογία, η περιβαλλοντική υγεία, η εργασιακή ιατρική, η προληπτική ιατρική, η διατροφολογία και άλλους.

Ελάτε να γνωριστούμε!

Ακολουθήστε το παρακάτω σύνδεσμο και βρείτε όλους τους τρόπους επικοινωνίας μαζί μου

 Επικοινωνήστε μαζί μας