Διαβάστε τα άρθρα μας

Μυρωδικά & Βότανα, πώς τα χρησιμοποιώ;

Θες να κάνεις τη μαγειρική σου λίγο πιο ενδιαφέρουσα, και δεν ξέρεις πώς;

Διάβασε παρακάτω μερικές ιδέες για το πώς να ξεκινήσεις να βάζεις στο μαγειρικό σου παιχνίδι τα βότανα και τα μυρωδικά!
  1. Προετοίμασε την κουζίνα σου. Έχε στο ντουλάπι σου μία ποικιλία από βότανα και μυρωδικά. Βαλτα μπροστά μπροστά ή σε μια ωραία θήκη για να τα βλέπεις και να θυμάσαι να τα χρησιμοποιήσεις.
  2. Αν δεν είσαι εξοικειωμέν@ με τις γεύσεις μπορείς να ξεκινήσεις χρησιμοποιώντας έτοιμους συνδυασμούς βοτάνων και μυρωδικών. Χρησιμοποίησε ένα mix κάθε φορά!
  3. Ξεκίνα να προσθέτεις μικρές ποσότητες καθώς μαγειρεύεις και δοκίμασε! Έτσι δε θα πάει κάτι πολύ λάθος!
  4. Ωστόσο, μέχρι να αποκτήσεις την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να αρχίσεις να δημιουργείς χωρίς σκονάκι, σου έχω παρακάτω μερικούς σίγουρους συνδυασμούς:
  • Όσπρια: πιπέρι καγιέν, τσίλι, κύμινο, θυμάρι, φασκόμηλο, μαϊντανός

  • Μαγειρευτά κατσαρόλας: βασιλικός, δαφνόφυλλα, σέλινο, τσίλι,κανέλα, ζάχαρη, άνηθος, σκόρδο τζίντζερ ρίγανη μαϊντανός δεντρολίβανο καπνιστή πάπρικα θυμάρι

  • Dressing σαλάτας: βασιλικός, σπόροι σέλινου, σχοινόπρασο, άνηθο, μάραθο,δυόσμος, μουστάρδα,ρίγανη, πάπρικα,μαϊντανός, πιπέρι και σαφράν

  • Φρούτα: μπαχάρι, γλυκάνισος,κάρδαμο,κανέλα,γαρύφαλλο, κόλιανδρος,και τζίντζερ.

  • Γλυκά:μπαχάρι,γλυκάνισος,κάρδαμος,κανέλα,γαρύφαλλο,τζίντζερ,κρίμα,μέντα, πορτοκαλιού, θυμάρι.