Διαβάστε τα άρθρα μας

Νιώθω ότι έφαγα πολύ! τί να κάνω;

Οι γιορτές πέρασαν κι εσύ κατάφερες να δοκιμάσεις πολλά από τα αγαπημένα σου πιάτα & λιχουδιές. Τώρα όμως αισθάνεσαι φουσκωμένη και ότι σίγουρα πάχυνες. Το πρώτο πράγμα που σου περνά από το μυαλό σου είναι να σταματήσεις να τρως, να κόψεις το βραδινό, τους υδατάνθρακες ή και όλα αυτά μαζί.

Θέλω να δείξεις ψυχραιμία! να κάνεις ένα βήμα πίσω και να σκεφτείς που θα σε οδηγήσει ο περιορισμός! ναι! εκεί που οδηγεί παντα ! στην υπερφαγία.

Αντ’ αυτού όμως εσύ μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω απλά βήματα:

Γύρνα ξανά στην ρουτίνα σου, στα 3 γεύματα την ημέρα και τα ενδιάμεσα σνακ σου:

  • Ξεκίνα να τρως κανονικά τα γεύματα σου, 3 γεύματα & τα ενδιάμεσα σνακ, προσπαθώντας να μην παραλείψεις κάποιο γεύμα.Σε πρώτη φάση δε χρειάζεται να δώσεις μεγάλη σημασία στην ποσότητα. Φάε όσο μπορείς να διαχειριστείς και όσο νιώθεις ότι χρειάζεσαι. Σιγά σιγά θα φτάσεις πάλι στο βέλτιστο.

Θυμήσου ότι τη μαγική τριάδα: λαχανικά/φρούτα-πρωτεΐνη-υδατάνθρακες!

  • Μην παραλείψεις κάποια διατροφική ομάδα από το πιάτο σου. Όλες είναι απαραίτητες για να θρέψεις σωστά το σώμα σου και για να νιώσεις κορεσμό. Φάε όσο χρειάζεσαι & μπορείς να διαχειριστείς από κάθε ομάδα, σιγά σιγά θα φτάσεις στο βέλτιστο

Μην ξεχνάς τη σαλάτα και τα φρούτα!

  • Μη βαρεθείς να βάλεις τα φρούτα και τα λαχανικά ξανά στο παιχνίδι. Θα σε βοηθήσουν να νιώσεις πιο γρήγορα κορεσμό και θα σε ενυδατώσουν. Επιπλέον θα διευκολύνουν πολύ την λειτουργία και κινητικότητα του εντέρου σου

Ενυδατώσου!

  • πιες αρκετό νεράκι, τσάι ή το αφέψημα που σου αρέσει. Ιδανικά μείωσε ή απόφυγε το αλκοόλ αφού ενισχύει την κατακράτηση υγρών αλλά και την παρόρμηση σου.

Να θυμάσαι ότι όλο αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό, οι περισσότεροι το βιώνουμε μετά τις γιορτές και σίγουρα θα περάσει.