Ψάχνεις για μια διαφορετική φθινοπωρινή σαλάτα; τότε αυτή η σαλάτα γλυκοπατάτας είναι αυτό που χρειάζεσαι. Σε λιγότερο από μια ώρα θα έχεις ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο.
Μερίδες: 6, Χρόνος: 40 λεπτά
Υλικά:
Για το dressing:
Οδηγίες:
Μερίδες: 6, Χρόνος: 40 λεπτά
Υλικά:
- 3 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους (περίπου 2 κιλά)
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε μισά φεγγάρια
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
- 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
- 1/4 φλιτζανιού φρεσκοκομμένο μαϊντανό
Για το dressing:
- 2 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κ.σ. μέλι
- 1/2 κ.γ αλεσμένο κύμινο
- 1/4 κ.γ. αλεσμένη πάπρικα
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και το κόκκινο κρεμμύδι, τα λαδώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα αντικολλητικό φύλλο, σε ενα ταψί. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί. Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε στις γλυκοπατάτες το dressing, τις σταφίδες, τη φέτα και το μαϊντανό.
πηγή: https://www.delish.com/