Διαβάστε τα άρθρα μας

Σαλάτα γλυκοπατάτας

Ψάχνεις για μια διαφορετική φθινοπωρινή σαλάτα; τότε αυτή η σαλάτα γλυκοπατάτας είναι αυτό που χρειάζεσαι. Σε λιγότερο από μια ώρα θα έχεις ένα εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο.

Μερίδες: 6, Χρόνος: 40 λεπτά

Υλικά:
  • 3 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους (περίπου 2 κιλά)
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες σε μισά φεγγάρια
  • 2 κ.σ.ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες
  • 1/2 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
  • 1/4 φλιτζανιού φρεσκοκομμένο μαϊντανό

Για το dressing:
  • 2 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/2 κ.γ αλεσμένο κύμινο
  • 1/4 κ.γ. αλεσμένη πάπρικα
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Οδηγίες:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις γλυκοπατάτες και το κόκκινο κρεμμύδι, τα λαδώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε ένα αντικολλητικό φύλλο, σε ενα ταψί. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε μαζί το ξύδι, τη μουστάρδα, το μέλι και τα μπαχαρικά. Ρίχνουμε σταδιακά το λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γαλακτωματοποιηθεί. Αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ρίχνουμε στις γλυκοπατάτες το dressing, τις σταφίδες, τη φέτα και το μαϊντανό.