Διαβάστε τα άρθρα μας

Βραδινό σε 30 λεπτά; Γίνεται! Δες 5 γρήγορες συνταγές για νόστιμο και υγιεινό βραδινό

  • Λεμονάτο κοτόπουλο με σπανάκι

Υλικά (4 μερίδες):

2 κσ ελαιόλαδο, ½ κιλό κοτόπουλο σε μπουκίτσες, 1 φλιτζ κόκκινη πιπεριά σε κύβου,½ κγ αλάτι, ½ κγ τριμμένο πιπέρι, 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο, ½ φλιτζ ξηρό λευκό κρασί, 1κγ cornflour, 1 μέτριο λεμόνι (ξύσμα & χυμός), 10 φλιτζ σπανάκι baby, 4 κσ τριμμένη παρμεζάνα

Οδηγίες: ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο σκεύος σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, την πιπεριά, το αλάτι και το πιπέρι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας λίγο για περίπου 7-9 λεπτά. Προσθέτουμε και το σκόρδο. Χτυπάμε το κρασί με το cornflour και τα προσθέτουμε στο σκεύος μας μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει. Προσθέτουμε τέλος το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί για περίπου 2 λεπτά. Σερβίρουμε με την παρμεζάνα

  • Πέννες με σπανάκι, φέτα & πιπεριές

Υλικά (6 μερίδες)

340γρ πέννες , ¼ φλιτζ ελαιόλαδο, 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, 450γρ πιπεριές Φλωρίνης (1 βάζο περίπου), 200γρ σπανάκι, ½ κγ αλάτι, ½ κγ τριμμένο πιπέρι, ¾ φλιτζ θρυμματισμένη φέτα

Οδηγίες:Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι για 4 περίπου λεπτά. Ανακατεύουμε τα λαχανικά με τις πέννες και γαρνίρουμε με φέτα.

  • Μανιτάρια portobello γεμιστά

Υλικά (4 μερίδες)

3κσ ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ κγ τριμμένο πιπέρι, 4 μανιτάρια portobello καθαρισμένα, 1 φλιζ κομμένο σπανάκι, ½ φλιτζ ντοματίνια κομμένα στα 4, ⅓ φλιτζ θρυμματισμένη φέτα, 2 κσ ροδέλες ελιές καλαμών, 1κσ φρέσκια ρίγανη

Οδηγίες: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC. Ανακατεύουμε 2 κσ ελαιόλαδο, σκόρδο, ¼ κγ πιπέρι και αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Με ένα πινέλο αλείφουμε τα μανιτάρια με το μίγμα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, και ψήνουμε για 8-10 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ανακατεύουμε το σπινάκι, τα ντοματίνια, τη φέτα, τις ελιές και τη ρίγανη σε ένα μπολ. Όταν τα μανιτάρια έχουν μαλακώσει, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν και οι τομάτες.

  • Χαλούμι tacos

Υλικά (1 μερίδα):

70 γρ χαλούμι σε φέτες, 1,5 κγ μιξ μπαχαρικών για fajita. ½ κγ ελαιόλαδο, 35 γρ cottage, ½ λεμόνι (ξύσμα και χυμός), αλάτι, πιπέρι, 80γρ ντοματίνια, 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο, 2 μικρές τορτίγια, λίγο μαρούλι

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε προσεκτικά το χαλούμι, τα μυρωδικά και το ελαιόλαδο.

Οδηγίες: Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Ψιλοκόβουμε τα ντοματίνια και το μαϊντανό. Τοποθετούμε 1-2 φύλλα μαρούλι στην τορτίγια, προσθέτουμε γέμιση και τυλίγουμε.

  • Σαλάτα με ψητό ροδάκινο

Υλικά (1 μερίδα):

115 γρ ροδάκινο σε φέτες, 2 κσ ελαιόλαδο, 2 χούφτες ρόκα, 15 γρ σπανάκι baby, 40 γρ φακές, 75γρ μοτσαρέλα φέτα προζυμένιο ψωμί, 2κγ μπαλσάμικο

Οδηγίες: Προθερμαίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φέτες ροδάκινου με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε τις φέτες για λίγα λεπτά έως ότου να ροδίσουν ελαφρώς. Ανακατεύουμε μαζί τη ρόκα, το σπανάκι και τις φακές. Προσθέτουμε το ροδάκινο και τη μοτσαρέλα. Κόβουμε το ψωμί σε κομματάκια και ολοκληρώνουμε το πιάτο προσθέτοντας