Μακαρονοσαλάτα με ντοματίνια & ρόκα
Υλικά για 4 μερίδες:
Εκτέλεση:
Πηγή : gastronomos.gr
- 500 γρ. βίδες ή πένες
- 16 ντοματίνια
- 1 ματσάκι ρόκα, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, χοντροκομμένη
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κγ ξερή ρίγανη, τριμμένη
- 1 δαφνόφυλλο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φλούδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα ντοματίνια στα δυο και τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και το δαφνόφυλλο μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε στη λεκάνη με τα ντοματίνια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τη ρίγανη, το λάδι, το λεμόνι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να γίνει δροσερή.
- Την ώρα του σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη ρόκα, ανακατεύουμε και γαρνίρουμε με τις φλούδες παρμεζάνας.
Πηγή : gastronomos.gr